haberimizi okuyalim:
Kış mevsiminde sıcak ülkelere göç eden ve baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Mersin'in Silifke ilçesine gruplar halinde gelmeye başladılar.
Genellikle sulak tarım arazilerinde ve ovalık alanda beslenen, baca, telefon direkleri ve ağaçlar üzerinde yuva yapan leylekler, halk arasında "kara", "sarı gagalı", "hacı" olmak üzere renklerine göre üç türde adlandırılıyor. Leylekler beslenmek amac

Özellikle fare ve yılanlarla beslenen leylekler, çiftçi dostu olarak biliniyor. Bir haftalık bir sürede yuvalarını yapan leyleklerin ise bir aylık kuluçka dönemi geçirdiği, gündüzleri erkek, geceleri de dişilerin yuvada kaldığı ve yavrularını ortak besledikleri bildirildi.
Sağlıklı bir çevrenin simgesi olarak da görülen leylekleri en çok tehdit eden faktörlerin ise tarım alanlarında zirai ilaçların kontrolsüz ve bilinçsizce kullanımı olduğu öğrenildi. (kaynak: kenthaber.com)
bence herseyden once leyleklerin cocuklari getirmediginin resmi makamlarca aciklanmasi lazim.
YanıtlaSiltarim ilaclari konusu hassas bir konu ve zararlari esin birde iyi bir gelecek birakmak icin yeni nesillere bu tur ucarlara iyi bakmak lazim.
leylegi havada gormemek lazim yoksa tr'ye kazan sen kepce doner durursun. ama yinede dogal hayat dengesini korumakta fayda var
sapan