12 Nisan 2009 Pazar

Vur lan vur, kafasına gözüne vur

Bu iki takim da olmasa Turkiye'de futbolun hic bir cekilicigi kalmayacak..

Tipik bir Ali Samiyen derbisi oldu.. Mac gene forma degiserek degil, karakol yolunda bitti. (Gerci Lincoln ile Roberto Carlos'un hakkini yemiyelim, ikisi de forma degistirdi).

Herkes sikayetci bu durumdan, ulkemizde futbol nereye gidiyor diye dert yaniyor insanlar. Oysa isin asli hic de oyle degil. Herkes oluyor boyle kavgalar ve olaylar olsa da fuboldan zevk alsak diye.

Turkler heyecani seven, telasli, cabuk kizan, sakinlikten gicik kapan bir millettir. O yuzden Old Trafford'daki sıkıcı futbol yerine, Ali Samiyen'deki yumruklarin, hayalara atilan tekmelerin, kafa goz yaran tekmelerin ucustugu futbolu severiz biz. Kirmizi kart yoksa onu derbiden saymayiz.. Bol gaz, bol sinir.. iste Futbolturko

Bu ayip bir sey degil. Herkesin futbolu sevme sekli baskadir. Herkesin futboldan aldigi zevk farklidir. Biz de boyle seviyoruz. Bu da bizim futbolumuz. Kimse duzeltmeye (duzgunu nedir, nasil duzgun olacagina kim karar verebilir?) kalkismasin. Futbolumuzla ellesmesin. Biz boyle mutluyuz.

Gidin sokaktaki vatandasa, staddaki taraftara, gazetelerin spor servislerine sorun; kavgasiz bir derbi mi isterler yoksa kavgali mi? Herkes durustce cevap verecek olursa yuzde 90 kavgali ister.

Olay bu kadar basit..

Bu yaziyi da Turk futbolu veya Galatasaray ile Fenerbahceli oyunculari elestirmek icin degil, pazar aksami yasananlari desteklemek icin kaleme aldim. Onumuzdeki haftalarda oynanacak diger derbiler de de gene buyuk olaylarin olmasi dilegiyle.

Basta Lugano ve hakem olmak uzere herkese tesekkurler.

Mustafa Yılmaz / BACAK ARASI


NOT: Yorum bırakırken, Profil Seçin sekmesinde listeden Adı/URL seçin. Adınızı yazıp URL kısmını boş bırakın.

10 yorum:

  1. bu yazınıza şöyle bir ek getirmek istedim, sahada savaşan kişileri görmeden sadece futbol oynanmasına kimse razı olmuyor. izleyen seyirci küfür edip deşarj olacak, yeri geldiğinde başkasına posta koyacak, bağırıp çağıracak. tıpkı sahadaki andavalların yaptığını maç izlerken de yapacak. sonra da suçlu birini izlediği andan itibaren onu suçlayarak bir haftasını veya daha fazla haftalarını muhabbet edecek bir konu bulduğu için mutlu mesut geçirecek :))

    YanıtlaSil
  2. Hiç Kimseyi kandırmasınlar. Her iki takımın futbolcularıda Tribünlere oynadı.Bunu yaparken amaçları; başarısız bir sezon geçiriyorlar ve üzerilerine gelecek tepkiyi rakip ve hakemin üzerine atmak istediler. Kendisini taraftar sanan zat-ı muhteremlerde bunu yediler... Yıllardır olduğu gibi....
    Toplum olarak idare etmeye çok fazla sıkıntıya gelemeyiz iş yaparken. Hakem de dün aynen böyle davrandı. Kontolü kaybetti.
    Yazıklar olsun dün akşamı yaşatan herkere. Arda TURAN ve Semih ŞENTÜRK gibi milli takımın sembollerinden olan futbolculara yazıklar olsun. Maç sonu demeçleri mahalle takımının oyuncu tipini yansıttı. Arda ve Semihi örmek alan alt yapıdaki ouuncular, sizlere sesleniyorum "bırakın adı süper ligden oyuncuyu kendinize örnek almayı. Bu adamlar bırakın milli takım forması ve büyük takım formasını,örnek alınmayı bile haketmiyorlar. Adı MESSI olan HENRY OLAN bir çok ideol var önünüzde.

    YanıtlaSil
  3. Luganoya kaç hafta ceza verecekler acaba!!! pislik adam her maçta aynı hareketler!!! HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK CİMBOM!!!!

    YanıtlaSil
  4. Ali Sami Yen stadında bundan sonra maç oynatmasınlar. Gecekondu gibi bir yer. Dün o anda yıkılması için dua ettim ama olmadı. Ayrıca o satadda ne zaman maç olsa sürekli olay oluyor. Bundan sonra maç oynanmasın orada. Futbolun KARA YÜZÜ ALİ SAMİ YEN STADYUMU.
    Her Zaman Her Yere Gider
    Ne Yağmur Ne Çamur Dinler
    Adamı alnından Öper
    GENÇ FENERBAHÇELİLER

    YanıtlaSil
  5. galatasarayı destekliyorum.ama bu son maçı kavgalı son bulduğu için kınıyorum.bu sonuçta bir spordur.futboldur.dövüş sporu değil gençlere kötü örnek olmaya başlandı.bence yanlış davranışlar iki takımıda kınıyorum..

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray ligden ihraç edilsin. Futbolcularının lisansı yırtılsın. Yurt dışına sürülsünler. En büyük FENERBAHÇE

    YanıtlaSil
  7. Arda ve Semih'e yazıklar olsun diyorsunuz ama volkanın maç sonunda yaptıklarına ne demeli birde Milli Takım kalecisi olacak Ne Galatasaray ne Fenerbahçe bu sene şampiyon Sivas olacak...Burada fanatizm yapmaya gerek yok Fenerbahçeliler Roberto Carlos Galatasaraylılar Cassio Lincoln olsun birdaha böyle olay yaşamamız dileğiyle 19_33

    YanıtlaSil
  8. yaşamamamız dileğiyle....Düzeltme:D

    YanıtlaSil
  9. sein gecekondu dediğin yerde bir tarih yatıyor sizin geçmişiniz yokki geleceğiniz olmaz bunu unutmayın emre isterse sizde antrönör olsun bu taraftarın sesi çıkmaz ama önce sayın başkanım adnan polata babam diyipte şimide de aziz başkana babam diyorsa ozamn var bi çelişki

    YanıtlaSil
  10. valla mac o kadar guzel deildi ama kavgalar choq eglenceliydi:)

    YanıtlaSil