18 Haziran 2009 Perşembe

Yaz 2009 Anket - Silifke tutucu bir yer mi - Muhafazakar Silifke - Muhafazakârlaşan Silifkeliler - Değişmeyen Silifke

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor.. Peki ya Silifkeliler?

Silifke gittikçe tutucu bir kent mi oluyor? Silifkeliler muhafazakârlaşıyor mu?
A
- Evet, Silifke tutuculaşıyor
B - Hayır, Silifke gittikçe açılıyor
C - Değişim göremiyorum

Anketimiz sonuclandı:
A - Evet, Silifke tutuculaşıyor 53 oy - %51
B - Hayır, Silifke gittikçe açılıyor 30 oy - %29
C - Değişim göremiyorum 20 oy - %19

.

12 yorum:

  1. bence c yani demokratik birşehir sosyalistide var liberalide muhafazakarıda bence C gittikçe muhafazakarlaşmıyor sadece var olan muhafazarkarlar biraz öne çıkıyorlar

    YanıtlaSil
  2. bu saçma sapan anketi yapmak kimin aklına geldi allah aşkına anlamıyorum tutucu olmak zorunuza mı gidiyor neden bunu öğrenmek istiyorsunuz ki

    gidin işinize beee

    YanıtlaSil
  3. silifkeye her gelişimde türbanlı sayısının arttığını görüyorum. iyi veya kötü diye birşey demeyeyim ama silifke değişiyor diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  4. yanlış konuşuyorsunuz bu saçma asapan bir anket degıl dogru duşunülen bır ankettıt hıç olmassa sılıfkenın nerelerde oldugunu örenırız ögrenmek suçmu* önce sen bu kafatasından vazgeç

    YanıtlaSil
  5. silifke eski düşüncesini korusun değişmesin.

    YanıtlaSil
  6. eski silifkeli18 Haziran 2009 13:14

    her geldiğimde kendi kendine küçülen bir silifke görüyorum,gelişme yok,değişiklik yok,insanı geri çeken birşey yok...tutucu demeyelimde daralıyor diyelim...

    YanıtlaSil
  7. Anket sorusu gerçekten ilginç ! Silifke Tutucu mu oluyor ? Başka sorumu yok...Düşüncelerimizi daha iyi yansıtacağımız, tartışacağımız konular hakkında anket yerine bu tür anket sorusu hazırlanıyor bende anlayamadım.Bu tutuculuk ne anlamdadır ona da bakmak lazım. Siyasi ise Silifke dünüyle bugünüyle görüşü aynıdır. Gelişime , değişime göre ise tutucu değildir.

    YanıtlaSil
  8. AKP ve MHP ye giden oy sayısı artıyorsa Silifke de millet muhafazakarlaşıyor demektir. hesabı bu kadar basit!

    YanıtlaSil
  9. özgür düşünce19 Haziran 2009 03:48

    sadece silifke deil tüm türkiye muhafazakarlaşıyor.çok şükür silifke bu hareketten en az nasibini alan yerleşim yerlerinden birisi.AKP zihniyetiyle tüm ülke yozlaşma halinde.
    Demokrasiye saygı göstermeliyiz fakat doğru fikirler olduğunda çoğunluğun sesine saygı göstermeliyiz.Bugün doğuda namus yüzünde cinayetler işleniyor.doğudaki halk arasında anket yapılsa namus cinayetlerine ne diyorsunuz diye çoğunluğu normal kabul edecektir.demokratik düzende o zaman namus cinayetleri normal olacaktır.Bugün AKP zihniyetide aynıdır.

    YanıtlaSil
  10. Her devir kendi insanını yarattığı gibi ön planada çıkartabiliyor. Şu anda ön planda olanların büyük çoğunluğu başka bir idare altında başka kimlikle yine ön plana çıkabilir.

    YanıtlaSil
  11. bir şehrin seçmenleri sağ partilere oy veriyorsa muhafazakarlaşıyor, sol partilere oy veriyorsa modernleşiyor diye bir şey yok. artık insanlarımız birçok şeyi görüyor. 1960 lardaki 1970 lerdeki türkiye yok artık. artık insanlar iş yapanları arıyor. 1999 seçimlerinde DSP %33 ile iktidar olduğunda türkiye solcuyduda, 2007de %46 ile AKPyi seçtiğinde İrticacı mı oldu yada dindarmı oldu. partizan yada ideolojik düşüncelerle istatistikleri keyfimize göre yorumlamayalım. silifkede 1990dan buyana gördüğüm kadarıyla gözünü açtı modernleşti. bunun en büyük örneği; 89da feyyaz bilgen %44 ile başkan olduğunda Silifke Solcuydu, 94 de %28 sadık avcı ile liberal, 99, 2004,2009 de &44 ile bayramali öngel'i seçtiklerinde milliyetçi mi oldu? kim iş yaparsa halk onu seçiyor. artık insanların ufku genişliyor. ne istediğini, kimin ne verdiğini artık görüyor. demokrasi çarkı artık çalışmaya başladı. hazmedemeyenlerse sağa sola çekmeye başladı. 10 yıl önce silifkeden çıkarken bildiğim silifke ile bugün gördüğüm silifke arasında toroslar var. hiç sağa sola çekmeyin. Silifkemiz demokratikleşiyor. artık Çalışanı seçiyor. artık Takım tutar gibi parti tutmuyor.

    YanıtlaSil
  12. silifkedeki türbanlıların sayısı artıyormu azalıyormu. buna bakıp sonuca kolayca varılabilir aslında

    YanıtlaSil